natuurgeneeskundige massagetherapie

Over Marjolein

Marjolein Oldenkamp (1955) geboren te Lunteren als weegschaal.

Achtergrond

Ik ben als oudste dochter in een gezin met 4 meiden opgegroeid. Na 15 jaar als medisch analiste te hebben gewerkt in de reguliere gezondheidszorg werd ik me geleidelijk bewust dat ik op een andere manier met ziekte en gezondheid zou willen omgaan. De verbinding tussen lichaam en geest hield me al langer bezig. Nadat ik gestopt was met het analistenwerk en mij volledig bezig hield met het moederschap en de zorg voor 3 kinderen, kwam er ruimte om een cursus voetreflexologie te doen. Hierin leerde ik al veel over het verband tussen emoties, ziekte en geest. Maar alleen de aanraking van de voeten was voor mij niet voldoende.

Ik was op zoek naar de aanraking en het evenwicht van “heel de mens”. Een cursus intuïtieve massage deed me besluiten de 4-jarige HBO beroepsopleiding te volgen tot massage- en bewegingstherapeut aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam. Daarna ben ik een eigen praktijk gestart.

Trager® Approach

Na een aantal jaren vele cliënten (aan) geraakt te hebben kwam de methode van de arts Milton Trager op mijn pad. Een zachte uitnodigende manier van aanraken, waarin het lichaam op zijn “eigen-wijze” gewiegd, gestrekt en bewogen wordt: hoe kan het makkelijker, hoe kan het zachter? Het werkt in op het onbewuste, wat een ultieme ontspanning en bewustwording teweeg kan brengen. Deze manier van bewegen, aanraken en in hook-up zijn met de mens, heeft weer een enorme verdieping aan mijn vorm van werken en manier van in het leven staan gegeven.

Opleidingen

De cursussen en opleidingen die ik heb gedaan hebben me gevormd en een uitbreiding gegeven aan mijn eigen bewustwording tot wie ik nu ben.

  • Medische Basiskennis (volgens de Plato eindtermen)
  • Fascia as a sensory organ
  • Seeing the body
  • Opleiding tot Trager practitioner
  • Emotioneel Evenwicht
  • HBO beroepsopleiding tot massage-en bewegingstherapeut
  • Reiki 1
  • Intuïtieve massage
  • Voetreflexologie

Passie en evenwicht

Mijn passie is het werken met mensen: bewust je lichaam ervaren, hoe kan je daar naar luisteren en hoe vind je de balans tussen lichaam en geest. Hoe kan het makkelijker, hoe kan het zachter en waar is er ruimte. Het accepteren van wat er is, met compassie en empathie.


Referenties

Door mijn tinnitus (oorsuizingen) lukt het mij moeilijk te ontspannen. Als het geluid weer toeneemt begin ik mijn schouders op te trekken. Hierdoor raakt mijn lichaam erg gespannen en van slag. Ik kom nu al meer dan drie jaar bij Marjolein voor ontspannings-massage en oefeningen. Door haar behandelingen heb ik geleerd goed naar mijn lichaam te luisteren. Zo kan ik beter met mijn handicap omgaan.

Om de energie op peil te houden maak ik met regelmaat een afspraak voor een behandeling. Ik ben hier erg blij mee en geniet zo meer van mijn leven.

Poul

Marjolein heeft mij goed geholpen toen mijn keelgebied vast zat en ik moeite had met zingen. Door eerst oefeningen te doen met klank en beweging en daarna een massage te krijgen speciaal gericht op kaak en keelgebied, met verfijnde trillingen en aanrakingen, kon ik mij bewust worden van de spanningen en deze loslaten. Daarna is dit gebied meer ontspannen gebleven en weet ik beter wat ik moet doen (en laten) om het zo te houden.

Marjolein is een vakvrouw op het gebied van massage en Trager Approach. Zij is zorgvuldig in haar aanrakingen en kan je helpen je oorspronkelijke levendigheid en losheid van je lijf terug te vinden.

Lineke

Je hebt wel eens van die dagen, dan zit je gewoon niet lekker in je vel. Meestal is dat alleen psychisch, maar deze keer dat ik naar Marjolein ging was het zowel lichamelijk als psychisch. Dat lichamelijke kon komen omdat ik door omstandigheden al 3 maanden niet geweest was. Meestal ga ik trouw elke 4 weken, omdat ik het gewoon altijd zo heerlijk vind.

Deze keer zat alles vast. De hele schouderpartij deed me zeer. Marjolein begon en ook zij kon voelen dat er nog weinig soepelheid zat in mijn lijf. De massage die ze toepaste had te maken met het onderhuids bindweefsel. Dat is niet voortdurend een lekker gevoel, soms ervaar je dit als pijnlijk, maar langzaam maar zeker leek het alsof mijn velletje eindelijk weer lekker om me heen ging zitten.

Na afloop kon ik echt zeggen: ik zit weer lekker in mijn vel.

Betty