natuurgeneeskundige massagetherapie

Hoe gaat een sessie?

De sessie vindt plaats in een prettige, lichte ruimte en we nemen een korte vragenlijst door. Je draagt naar eigen keuze gemakkelijke kleding, of alleen onderkleding. Eerst word je begeleid om zelf bewegingen te maken vanuit lichtheid en gemak. Een zoektocht naar wat je belemmert en waar de vrijheid is.

Daarna volgt het gedeelte op de massagetafel. Je voelt hoe je lichaam in zijn eigen ritme wordt gestrekt, gewiegd en geschud. Zo ontstaan er golfbewegingen die een gevoel van diepe rust in lichaam en geest geven. Eigenlijk herinnert je lichaam zich weer hoe vrij en spontaan het kan bewegen. Het onderbewustzijn wordt uitgenodigd los te laten waardoor een gevoel van ontspanning, rust, vrijheid en van ‘heel-zijn’ ontstaat. In het afrondende deel leer je hoe je de ontspanning van deze sessie kunt integreren in je dagelijkse leven.

Vanuit de holistische mensvisie, die de basis is van deze massagetherapie, zijn klachten niet op zichzelf staande verschijnselen. Het zijn fysieke uitingsvormen van wat zich ook op andere niveaus afspeelt, te weten: mentaal, sociaal, emotioneel en spiritueel..

Omdat ieder mens uniek is en wensen of klachten sterk variëren, is iedere behandeling verschillend. Daarbij wordt een combinatie gemaakt uit verschillende behandelmethoden:

Behandelmethoden

  • De Trager Approach
  • Diepe weefselmassage
  • Klassieke massage
  • Reiki
  • Voetreflexologie
  • Adembewustwording
Na afloop kon ik echt zeggen: ik zit weer lekker in mijn vel. - Betty
Marjolein kan je helpen je oorspronkelijke levendigheid en losheid van je lijf terug te vinden. - Lineke
Ik kom nu al meer dan drie jaar bij Marjolein voor ontspanningsmassage en oefeningen. Door haar kan ik nu beter met mijn handicap omgaan - Poul